Doc. dr Ante Dodig
docent

Kontakt podaci i vreme prijema

Kabinet: 206

Vreme prijema: petkom od 19.00 do 20.00 uz najavu mejlom

Telefon: 011 26 21 730

E-mail: ante.dodig@bba.edu.rs

Osnovne studije

Savremeno investiciono bankarstvo

Berzansko poslovanje

Biografija

Obrazovanje i stručno usavršavanje

Dr Ante Dodig je 2021. godine izabran u nastavno-naučno zvanje docenta na Beogradskoj bankarskoj akademiji – Fakultetu za bankarstvo, osiguranje i finansije, Univerziteta Union u Beogradu. Kao izuzetan student doktorirao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 2019. godine. Magistrirao je i diplomirao na poslovnoj školi George Washington – Univerzitet George Washington (GWU) u Washington DC-u, SAD kao Fullbright stipendista. Za ostvaren izuzetan uspeh na osnovnim i magistarskim studijima nagrađen je Magna cum laude i Cum laude priznanjima.

Ostvario je značajan doprinos za razvoj i afirmaciju akademske i šire zajednice kroz rad u organizacijama, udruženjima i kroz učestvovanje na naučnim i stručnim skupovima. Pored angažovanja u svojstvu saradnika pri Master programu finansija na GWU u toku studija, bio je izabran i za predsednika i rukovodioca studentskog udruženja, dok je za svoje delovanje tokom studija nagrađen dekanovom nagradom za liderstvo. Takođe, tokom studija, vodio je studentski klub “Finance and Investments Club” pri GWU za promovisanje saradnje sa profesionalnim finansijskim institucijama. Suosnivač je i nekadašnji predsednik alumni kluba GWU pri grupi Svetske Banke. Pored navedenog, dr Ante Dodig je i sertifikovani član udruženja Project Management Institute i Global Association of Risk Professionals.

Profesionalna karijera

Dr Ante Dodig radi kao ekspert za investicije u finansijska tršista pri International Finance Corporation, članici grupe Svetske Banke. Od 2013. godine zadužen je za poslovanje na tržištima Evrope, Bliskog Istoka, Severne Afrike i Centralne Azije. U periodu od 2011. do 2012. godine radio je u Odseku za upravljanje investicionim projektima obnovljive energije u jugoistočnoj Aziji kao i pri upravljanju globalnog mirovinskog fonda pri International Bank for Reconstruction and Development, u Washington DC. Prethodno iskustvo obuhvata još i rad na poziciji finansijskog analitičara nekretninskog ulaganja pri Manhattist Inc. u New York City za poslovanje u SAD-u i zemljama Zaliva.

Važniji naučni radovi

  1. Dodig, A. 2020. Relationship between macroeconomic indicators and capital markets performance in selected southeastern European countries. Zagreb International Review of Economics and Business, 23(2), 55-88. ISSN 1331-5609