Beogradska bankarska akademija uspešno sarađuje sa Univerzitetom u Nici, Sofija Antipolis. Saradnja se odvija na tri načina:

  •  Model dvojne diplome
  •  Model mobilnosti u okviru jedne akademske godine ili jednog semestra
  •  European Project Management – specijalističke studije u obimu od 30 ESPB, koje omogućavaju nastavak studija na masteru Univerziteta u Nici.

Prva dva modela podrazumevaju nastavu na francuskom jeziku (znanje student dokazuje sertifikatom DALF ili TCF, koji potvrđuje nivo B2), dok treći model podrazumeva znanje engleskog jezika. Sticanje diplome jednog od prestižnih francuskih univerziteta, kao i značajni kontakti koje na ovom univerzitetu mogu ostvariti, omogućavaju studentima veću prohodnost na tržištu rada, kako u Srbiji tako i širom Evrope.

Za više informacija kontaktirati prof. Srđana Redžepagića (sredzepagic@gmail.com) ili prof. Zorana Grubišića (zoran.grubisic@bba.edu.rs).

Više informacija o Univerzitetu u Nici na adresi:

unice.fr

Studenti BBA master u Nici

Nakon završenih osnovnih studija na Beogradskoj bankarskoj akademiji, odlučila sam da iskoristim šansu koju je saradnja ovog fakulteta sa Univerzitetom Azurne obale omogućila, i odmetnem se u novu avanturu i potragu za znanjem i stručnim usavršavanjem. Upisala sam master studije, u trajanju od dve godine, na fakultetu ISEM (Institut Supérieur d’Economie et de Management), i postala jedna od 20 novih studenata na programu ‘’Internacianalni strategijski menadzment’’. Pri odabiru studijskog programa, ključnu ulogu je odigrala moja rezistentnost prema sticanju teško primenjivog formalnog znanja i želja da se što pre upustim u poslovni svet i razvoj pragmaticnih veština (bilo bi licemerno ne spomenuti i lepotu Azurne obale i 300 sunčanih dana u Nici ). Nastavu drže univerzitetski profesori, kao i renomirani predavači sa izuzetnim profesionalnim iskustvom, iz vodećih svetskih i francuskih kompanija. Prednosti ovog programa su mnogobrojne: od dvojezične nastave (na francuskom i engleskom), preko iskustava stečenih studiranjem u multikulturalnoj sredini, sve do učenja kineskog jezika kao jednog od obaveznih predmeta. Ovaj program, baziran na principu dualnog obrazovanja (fr. alternance), omogućio mi je da postanem deo jedne od najvećih i najprestižnijih francuskih kompanija i telekomunikacionog giganta – Orange-a. Nakon više krugova selekcije (potrebno je imati u vidu da je za velike kompanije interesovanje veće), dobila sam posao u B2B diviziji pod imenom ‘’Orange Business Services’’, u kojoj obavljam posao projekt menadžera za razvoj proizvoda inteligentne internet telefonije (Enriched Voice over IP). Sa ponosom mogu da naglasim da sam prvi student na ovoj poziciji bez diplome iz oblasti informacionih tehnologija. Pored rada sa fantastičnim mentorom i ostalim kolegama iz tima, ukazala mi se i prilika da sarađujem sa ljudima iz najvećih svetskih kompanija koje su kako partneri, tako i klijenti Orange-a. Važno je pomenuti da mi je ovaj program omogućio da steknem finansijsku autonomiju u vidu mesečne plate, kao i da sve troškove školarine snose upravo kompanije u kojima studenti rade. Intaresantan je podatak i to da se 70% ovakvih dvogodišnjih ugovora završi ugovorom o stalnom zaposlenju.
Stoga, drage kolege, ukoliko volite avanturu, izazove, praktično znanje i žudite za ranim profesionalnim iskustvom i finansijskom samostalnošću, toplo vam preporučujem ovakav program. Za sve detaljnije informacije, budite slobodni da mi se obratite putem mejla selenamilosevic995@gmail.com.
Samo pomeranjem sopstvenih granica sebe možemo u potpunosti upoznati. Knjiga iz koje ćemo to naučiti ne postoji, na nama je da je sami napišemo.

Selena Milošević