Saradnja BBA sa Ekonomskim fakultetom u Koimbri traje duže od 10 godina. Saradnja se ogledala u organizaciji zajedničkih konferencija, gostovanju profesora u oba smera i zajedničkim projektima. Portugal je ne samo divna zemlja, već je narod veoma prijateljski nastrojen prema našoj zemlji. Iako između zemalja postoji velika geografska udaljenost, ona je mnogo manja u pogledu bliskosti ljudi.

Sigurno jedan od najznačanijih događaja u saradnji dve institucije (koji je na mene zaista ostavio najdublji trag) jeste organizacija zajedničke međunarodne naučne konferencije koja je održana u Koimbri početkom septembra 2012. godine na kojoj je učestvovalo dvadesetak nastavnika i saradnika BBA i Instituta ekonomskih nauka u Beogradu. Tom prilikom razmenilii smo naučne i stručne poglede, a bilo smo u prilici i da upoznamo ovu divnu zemlju i njene ljude. Pored Koimbre, naša delegacija obišla je i Porto, Lisabon, Sintru, Estoril, Kaškaš i par drugih mesta u Portugalu.

Trenutno, sa ovim fakultetom BBA ima program razmene u okviru Erasmus+ Mobility for Students and Staff. U planu je nastavak saradnje u okviru Erasmus plus programa i organicija novih naučnih konferencija.

Univeryitet Koimbra