­

 

Studijsko putovanje master studenata BBA u Torino, Italija u periodu od 11.- 19  septembra 2010

Druga generacija studenata master studijskog programa Finansijsko bankarski i poslovni menadžment (MMB) boravi u  Italiji, na Univerzitetu u Torinu. Studijski boravak je sastavni  deo MMB studijskog programa.

MMB studijski program je rezultat višegodišnje uspešne saradnje Beogradske bankarske akademije (BBA) i Scuola di Amministrazione Aziendale - SAA (The School of Management of the University of Turin, Italy), započete u okviru Tempus projekta koji su ove dve institucije.

Program MMB omogućava studentima da po okončanju studija steknu dve diplome mastera i to italijansku akreditovanu u Italiji i diplomu mastera akreditovanu u Srbiji.

13sep_torino_saaPoseta SAA

Studijski boravak uključuje predavanja na SAA i posete značajnim kompanijama sa područja Torina i provincije Pijemont. Predviđene su posete korporacijama koje imaju posebnu ulogu u pogledu obezbeđenja radnih mesta, ostvarivanja izvoza i uopšte u obezbeđenju ukupne propulzivnosti italijanske privrede. Studijski boravak uključuje posete sledećim firmama:

  • FIAT -  jedan od najupešnijih konkurenata u svetskoj automobilskoj industriji, koja kao što je poznato, u ovom trenutku realizuje jednu od najznačajnijih stranih investicija u Srbiji, u Kragujevcu;
    Preuzmite izveštaj o poseti kompaniji FIAT

14sep_torino_fiatMaster studenti BBA u poseti fabrici FIAT u Torinu

  • MONDO Spa - svetski lider u proizvodnji dečijih igračaka, naročito plastičnih lopti i ujedno proizvođač igračaka od plastike za svetski poznati italijanski brend Chicco, i u opremanju sportskih terena (Mondo je zvanični snabdevač olimpijskih igara sportskim rekvizitima); poslednje decenije kompanija je ušla i u proizvodnju luksuznih jahti, gde takođe zauzima značajno mestu na svetskom tržištu.
    Preuzmite izveštaj o poseti kompaniji Mondo S.P.A.
14sep_torino_mondoMaster studenti BBA u poseti fabrici Mondo Spa u Torinu
14sep_torino_lavazzaMaster studenti BBA u fabrici kafe Lavazza u Torinu
  • BANKA INTESA SAN PAOLO - jedna od vodećih evropskih banaka, koja tu poziciju ima i u Srbiji.
15sep_torino_bankintesaPoseta Banci Intesa SanPaolo
  • Vinarija FONTANAFREDDA U SERRALUNGA D’ALBA - vinarija sa područja Pijemonta koja proizvodi svetske poznate brendove vina, kao što su Barolo u Barbaresko, a po kojima je ova oblast poznata širom sveta;
15sep_torino_vinarijaPoseta vinariji Fontana Fredda
15sep_torino_polenzoUniverzitet gastronomije, Pollenzo

 

Studijskom boravku master studenata BBA priključili su se i maturanti skole “Kosta Cukić”, pobednici projekta “Znanje”.

14sep_torino_znanjeRazgledanje Torina sa maturantima skole “Kosta Cukic”, pobednickim timom projekta “Znanje”,
­